Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 09. 2013. 15:18 >> 15:19

NEKOLIKO DANA

Radnici KAP-a čekaju uplatu

Radnici Kombinata aluminijuma, koji su stekli pravo na penziju, sačekaće nekoliko dana sa daljim aktivnostima, s obzirom da im je obećana uplata novca za beneficirani radni staž za 240 zaposlenih u iznosu od 2,2 miliona eura.

Predstavnik radnika koji su stekli pravo na penziju, Radovan Tošković kazao je da će se radnici ponovo sastati u četvrtak, jer imaju uvjerenje da bi doprinosi trebalo da budu uplaćeni za koji dan.

"Sastali smo se jutros sa našim advokatom, Zoranom Piperovićem. On mora i dalje da bude u kontaktu sa ministrima ekonomije i finansija, Vladimirom Kavarićem i Radojem Žugićem", rekao je Tošković agenciji Mina-business.

Prema njegovim riječima, za koji dan će radnici imati potpuniju situaciju da li će se udovoljiti ili ne njihovim zahtjevima.

Piperović se u ponedjeljak sastao sa Žugićem, koji mu je kazao da je obezbijeđeno 2,2 miliona eura za povezivanje radnog staža i beneficirani.

On je ranije kazao da je 2,2 miliona eura, koji će biti uplaćeni u narednih pet dana, teško nađeno.

"Hrabri činjenica što je Žugić pokazao potpuno razumijevanje da ljudima izađe u susret. Njegovo ponašanje je na fonu onoga što znače skupštinski zakljčci, kojima se preporučuje Vladi da nađu načine kako da se tim ljudima kada odu u penziju daju otpremnine”, rekao je ranije Piperović.

On je o mogućnosti isplate otpremnina radnicima KAP-a prošle sedmice razgovarao i sa Kavarićem. Tom prilikom je dogovoreno i da se, nakon razgovora Piperovića i Žugića, organizuje novi sastanak, kako bi se utvrdio način za rješavanje problema zaposlenih u KAP-u.

Radnici su nedavno četiri dana blokirali utovar i izvoz metala iz KAP-a. Oni traže isplatu otpremnina i novca koji su godinama izdvajali u stambeni fond kompanije.

Radnici traže isplatu otpremnina od šest do 14 hiljada eura, 177 eura po godini staža iz stambenog fonda i uplatu beneficiranog staža za 240 radnika.

Posljednjim izmjenama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju oko 420 radnika KAP-a steklo je pravo na prijevremenu penziju. Njih 166 je već steklo pravo na penziju, ali preostalih nešto više od 250 radnika čekaju na uplatu 2,2 miliona eura za beneficirani radni staž.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније