Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 06. 2019. 16:09 >> 16:09

ODBORNICI SO

Formiraće komisiju da spasi Ulcinj bankrota

Zabrinuti zbog mogućeg bankrota lokalne samouprave zbog presude da se da firmi “Rekreaturs” iz Budve isplati šest milona eura, odbornici SO Ulcinj odlučili su da formiraju parlamentarnu komisiju i radnu grupu koje će preispitati taj slučaj I razgovarati sa ministrom finansija i predsjednikom Vlade.

 

U nastavku zasjedanja, koje je počelo 29. maja, odbornici su  jednoglasno usvojili zaključke od šest tačaka oko slučaja poznatog K1.

Presudom Apelacionog suda,  a potom i Vrhovnog suda, Opština je dužna  da firmi “Rekreaturs” iz Budve isplati šest milona eura, zbog rušenja  kosovskog odmaralista u turističkom naselju  na Velikoj Plaži 1983 godine.

Konstatovano je  da  je Opstina Ulcinj bez krivice, ali i njeni građani  teško oštećeni  pravosnažnom odlukom pravosudnih organa, jer je   time  dovedena u situiaciju da neće moći da obavlja normalno  svoju funkciju garantovanu Ustavom Crne Gore.

Zabrinuti zbog mogućeg bankrota lokalne saouprave odbornici traže od Vlade da preduzme odgovarajuće mjere za prevazilaženje ove situacije, kao bi Opština mogla da djeluje zakonito i bez prepreka.  Dogovoreno je formiranje parlamentarne komisije koja će preispitati hronologiju događaja, podnijeti izvještaj SO i predloziti mjere koje bi možda mogle da utiču da se čitav slučaj preispita.

Obavezali su  predsjednika Opštine  da formira radnu grupu koja će se sastati i razgovarati  na ovu temu sa ministrom finasija i predsjednikom Vlade.

 Djeka Djona, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније