Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 09. 2013. 18:08   >>  18:08

MOGU U PENZIJU

Povezaće se staž radnicima KAP-a

Zaposlenima kojima je u Kombinatu aluminijuma prestao radni odnos zbog uvođenja stečaja, a koji su navršili 30 godina staža osiguranja, biće povezan radni staž, odlučila je danas Vlada.

Kako je saopšteno, Vlada je donijela odluku o povezivanju radnog staža po osnovu beneficiranog radnog staža, za zaposlene koji ispunjavaju uslove definisane Zakonom, čime se rješava socijalni status dijela radnika zaposlenih u KAP-u.

Odluka je donijeta, kako je saopšteno, na osnovu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je usvojila Skupština Crne Gore i kojim pravo na odlazak u starosnu penziju do 30. septembra imaju zaposleni kojima je u aluminijumskoj industriji prestao radni odnos zbog uvođenja stečaja, ukoliko su navršili 30 godina staža osiguranja.

„Potraživanja zaposlenih prema stečajnom dužniku KAP, po tom osnovu, su prijavljena u stečajnu masu dužnika“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније