Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

14. 06. 2019. 07:45   >>  16:48 3

PODMORSKI KABL

Krajem godine krenuće struja ka Italiji

Krajem godine trebalo bi da počne komercijalna upotreba podmorskog kabla koji spaja Crnu Goru i Italiju, kazao je u Jutranjem programu TVCG, savjetnik izvršnog direktora CGES Vladimir Bojičić.

Podsjetimo podmorski kabl dužine 433 kilometra, postavljen je sa svom pratećom infrastrukturom, a kako kaže Bojičić, prije mjesec dana podmorskim kablom pušteni su prvi megavati.

“Neka naša očekivanja su, ako svi ti testovi prođu uspješno, da krajem 2019. dođemo u situaciju da i komercijalno koristimo podmorski kabl”, kazao je Bojičić.

On je kazao da kroz taj, i ostala ulaganja od 140 miliona eura, CGS pokušava da investicijama u mrežu omogući što kvalitetnije snabdijevanja energijom u Cnoj Gori.

Bojičić je podsjetio da je jedno od naznačajnijih ulaganje Crnogorskog elektro-prenosnog sistema izgradnja dalekovoda 400 kV „Lastva-Čevo-Pljevlja“ do granice sa Srbijom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније