Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 09. 2013. 22:50 >> 22:55
7

POTREBE BUDŽETA

Vlada se zadužuje još 16 miliona ?

Ministarstvo finansija predložilo je Vladi da da saglasnost na zaključenje kreditnog aranžmana sa Erste bankom Podgorica u iznosu od 16 miliona eura, u cilju obezbjeđivanja dijela sredstava za finansiranje budžetskih potreba.

U Informaciji o aktivnostima preduzetim u vezi sa obezbjeđivanjem sredstava za potrebe finansiranja budžeta, koju je danas usvojila Vlada, Ministarstvo finansija je predložilo izvršnoj vlasti da se odmah uđe u pregovore sa Erste bankom, u cilju obezbjeđivanja dijela sredstava, u iznosu od 16 miliona eura.

,,Ta sredstva je potrebno što hitnije obezbijediti, kako bi se regulisale obaveze prema domaćim i ino kreditorima u toku septembra. Erste banka može da obezbijedi sredstva u najkraćem mogućem roku, nakon završetka svih potrebnih Vladinih procedura, što je u ovom trenutku od velike važnosti. Takođe, uslovi koje je ponudila Erste banka su prihvatljivi'', navodi se u Informaciji.

Ministarstvo je, takođe, predložilo Vladi da ih ovlasti da nastave pregovore sa ostalim finansijskim institucijama u cilju obezbjeđivanja sredstava, po što povoljnijim uslovima, za finansiranje budžetskih potreba.

,,Kreditna sredstva je potrebno obezbijediti u kratkom roku, jer tokom septembra stiže na naplatu oko 31 milion eura, od čega oko 5,5 miliona domaćih, i oko 25,5 miliona ino obaveza, uključujući glavnicu i kamatu'', precizirali su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније