Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 06. 2019. 19:48 >> 19:48

STIGLA MISIJA MMF-A

CG nastavlja fiskalnu konsolidaciju

Crna Gora ne odustaje od javnih politika i primjene mjera fiskalne konsolidacije i nastavlja sa postizanjem dobrih rezultata, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.

Kako je saopšteno iz resora na čijem je čelu, on i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović održali su danas uvodni sastanak sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), na čelu sa šefom za Crnu Goru Srikanthom Seshadrijem, koja boravi sa ciljem redovnih godišnjih konsultacija po Statutu te organizacije.

„Ne odustajemo od javnih politika i primjene mjera fiskalne konsolidacije, već nastavljamo sa postizanjem dobrih rezultata kao i do sada“, kazao je Radunović.

Simović je rekao da su dijalozi sa institucijom kao što je MMF uvijek značajni i predstavljaju svojevrsne putokaze za Crnu Goru.

„Današnji susret predstavlja dobru prilku da izanaliziramo što smo u prethodnom periodu radili zajedno i osvrnemo se na naše buduće izazove“, kazao je on.

Prema riječima Simovića, crnogorska ekonomija je u prethodnim godinama imala visoke stope rasta,

„Namjera nam je da i ubuduće uprkos eksternim izazovima dostižemo tako visoke stope“, naveo je Simović, dodajući da se pored izgradnje autoputa, realizuju i spremaju razvojni projekti u sektorima turizma, energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

Članovi misije MMF-a će tokom boravka u Crnoj Gori obaviti seriju razgovora sa predstavnicima Ministarstva finansija i drugih crnogorskih institucija, tokom kojih će biti razmotrena i evaluirana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja.

Misija MMF-a će u Crnoj Gori boraviti tokom naredne dvije sedmice, kada će u okviru završne izjave dati pregled makroekonomskih pokazatelja i smjernica ekonomske politike za našu zemlju za naredni period i to predstavlja ustaljenu praksu za sve države članice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније