Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

25. 06. 2019. 12:13 >> 12:14

PREMIJER PORUČIO

Oplemeniti ekonomsku saradnju CG i Azerbejdžana

Odnosi Crne Gore i Azerbejdžana trebalo bi da budu oplemenjeni kvalitetnom ekonomskom saradnjom, a moja dvodnevna posjeta ima za cilj da pospješi ekonomsku saradnju dvije države, ocijenio je premijer Duško Marković.

 

On je u izjavi za azerbejdžanske medije istakao da Crna Gora i Azerbejdžan "imaju veoma dobre prijateljske odnose".

"Ne samo da smo prijatelji, već smo i partneri i dobro se razumijemo kad su u pitanju zajednički nacionalni interesi. Ti dobri odnosi trebaju biti oplemenjeni kvalitetnom ekonomskom saradnjom. Moja posjeta Azerbejdžanu ima za cilj da pospješi ekonomsku saradnju", rekao je Marković.

Naglasio je da postoje razni sektori u kojima je moguće ojačati saradnju.

"To su ekonomija, građevinarstvo, energetika, turizam", rekao je Marković i podsjetio da tamošnja kompanija Azmont Investment u Crnoj Gori realizuje jednu od najvećih investicija vrijednih 900 miliona eura.

"Ja sam siguran da će ovo biti snažan podsticaj za uzajamnu ekonomsku saradnju na dobrobit jedne i druge zemlje i većeg kvaliteta života građana i Crne Gore i Azerbejdžana. Dakle, dobri politički odnosi i naše partnerstvo su snažan podsticaj za našu ekonomsku saradnju u budućnosti", rekao je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније