Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 09. 2013. 11:11 >> 11:11

MINISTARSTVO FINANSIJA

Pripremili informaciju kao osnov za rebalans

Ministarstvo finansija pripremilo je informaciju za Vladu koja će biti osnov za rebalans ovogodišnjeg budžeta.

 


Iz Ministarstva su agenciji Mina biznis saopštili da očekuju da informacIja bude razmatrana u najskorijem roku, nakon čega će se definisati dalje aktivnosti.

Ministarstvo je početkom avgusta povuklo Predlog rebalansa budžeta, jer je na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet bilo jasno da on neće dobiti potrebnu podršku u parlamentu.

Ministar finansija Radoje Žugić tada je najavio da će u septembru biti predložen novi.

Vlada je rebalansom budžeta trebalo da riješi dužničko povjerilačke odnose između Kombinata aluminijuma (KAP), Elektroprivrede (EPCG), Rudnika uglja, Crnogorskog elektoprenosnog sistema (CGES) i države u iznosu od 61 milion eura.

Predlog rebalansa budžeta za ovu godinu Vlada je usvojila početkom jula i njime je bilo predviđeno izmirivanje duga KAP-a prema EPCG od 61 milion, kao i dodatno zaduživanje države od 102 miliona po osnovu pada garancija kod mađarske OTP i ruske VT banke (VTB), u iznosu od 102 miliona eura, koje su već aktivirane.

Žugić je tokom sjednice Odbora prihvatio amandman na rebalans koji predviđa da država ne plati dug KAP-a za struju, ali i pored toga iz Socijaldemokartske partije (SDP) su kazali da neće podržati rebalans. Amandman je predložila grupa poslanika iz Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i Force.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније