Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

27. 06. 2019. 12:48   >>  12:48

OPŠTINA HERCEG NOVI

Od poreza na nepokretnosti 1,47 miliona eura

Opština Herceg Novi naplatila je do sada 1,47 miliona EUR od poreza na nepokretnost.

Iz Sekretarijata za finansije i lokalne javne prihode kazali su za Radio Jadran da su izdali 25,68 hiljada rješenja za porez na nepokretnosti građana i 326 za preduzeća.

"Zaključno sa 25. junom po tom osnovu je ostvareno 1,47 miliona eura, a ovogodišnjim budžetom planirano je 5,3 miliona eura. Dinamika naplate poreza je dobra, a period najvišeg stepena naplate nam predstoji, a to je ljetnja sezona", rekli su predstavnici Sekretarijata.

Oni su objasnili da su poreski obveznici ove godine dobili rješenja sa uvećanim iznosima, jer su se stope i koeficijenti morali uskladiti sa zakonom, a i tržišna cijena na nivou Crne Gore je uvećana.

Na obračun poreza utiču mnogi parametri, kao što su kvadratura objekta, godina izgradnje, lokacija, kvalitet objekta, rezidencijalni status vlasnika i namjena objekta.

Oni koji posjeduju više nekretnina imaće veće poreske obaveze.

"Za rezidente prvi stan obračunava se kao stambeni objekat po stopi od 0,25 odsto, dok se svaka sljedeća imovina zadužuje kao sekundarni stambeni objekat koji se oporezuje po stopi od 0,5 odsto", precizirali su iz Sekretarijata.

Za nerezidente svaki stambeni objekat se oporezuje kao sekundarni odnosno po stopi od 0,5 odsto.

Preduzeća koja posjeduju stambene objekte spadaju u kategoriju sekundarnih stambenih objekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније