Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

27. 06. 2019. 14:18 >> 14:18

MARKOVIĆ I SEŠARDI

Fiskalna konsolidacija u skladu s potrebama građana

Vlada Crne Gore će sprovesti sve mjere fiskalne konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem, ocijenjeno je tokom sastanka premijera Duška Markovića sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio šef Misije za Crnu Goru Srikant Sešadri.


U razgovoru je konstatovano da se Fiskalna strategija, koju je Vlada usvojila prije dvije godine, sprovodi uspješno i da generalno daje dobre i očekivane rezultate te da održavanje fiskalne discipline ostaje prioritet Vlade i u narednom razdoblju.

"Ova Vlada će se pridržavati svih obaveza koje proizilaze iz našeg Programa fiskalne konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem", rekao je na sastanku Marković.

Predsjednik Vlade i šef Misije MMF-a za Crnu Goru saglasili su se da je privredni rast u protekle dvije godine premašio očekivanja međunarodnih eksperata, te ukazali da tako visoka osnovica predstavlja izazov i u ovoj godini i u narednom razdoblju, pogotovo po okončanju izgradnje Prioritetne dionice Autoputa Bar – Boljare.

Premijer Duško Marković je u tom kontekstu ponovio odlučnost naše zemlje da nastavi rad na stvaranju svih pretpostavki za definisanje planskih i finansijskih elemenata nastavka gradnje Autoputa na principu održivog rješenja.

Delegacija MMF-a je saopštila da će u narednom periodu u njenom fokusu biti reforma penzionog sistema, optimizacija javnog sektora i puna harmonizacija našeg poreskog sistema sa sistemom Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније