Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 09. 2013. 16:43   >>  16:43 1

ISTANBUL

Saradnja CG i Turske biće bolja

Crna Gora i Turska imaju dobru saradnju u svim oblastima koja će se, posmatrajući nivo turskih investicija samo unaprijeđivati, ocijenili su ministri saobraćaja dvije države Ivan Brajović i Binal Jildirmi.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da je Brajović, tokom Transportnog foruma u Istanbulu, sa turskim kolegom razgovarao o ukupnoj saradnji, a posebno u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

,,Odnosi dvije zemlje ocijenjeni su izvanrednima, bez prepreka u saradnji i predstavljaju najbolji podsticaj i preporuku za dalje snaženje partnerstva. Ministri su se saglasili da nivo investicija kompanija iz Turske, kao i one koje su u fazi razvoja i pregovora, upravo dokazuju da će se saradnja samo unaprijeđivati”, navodi se u saopštenju.

Brajović se tokom sastanka osvrnuo na uspješne projekte Turske u Crnoj Gori, kao i na potencijalne investitore zainteresovane za dalja ulaganja.

On je podsjećajući na ponude turskog i tursko-američkog konzorcijuma, Dogus-Gulsan i Enka-Bechtel, za prioritetnu dionicu autoputa Bar-Boljari, pomenuo ranije interesovanje Dogus Holdinga za razvoj marina u Crnoj Gori, zatim Limaka u domenu vazdušnog saobraćaja, Global Portsa za Kontejnerski terminal i generalne terete, kao i Turkiš erlajnsa za saradnju sa crnogorskom aviokompanijom.

Jildirmi je ocijenio da dvije zemlje bilježe uspon u saradnji u svim oblastima, koja bi se mogla dalje osnažiti.

Brajović je, na marginama foruma, imao i više bilateralnih sastanaka, a sa kolegama iz Makedonije i Kosova, Milem Janakieskijem i Fehmijem Mujotom, razgovarao je o daljim modalitetima unaprijeđenja regionalne saradnje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније