Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

05. 07. 2019. 16:20   >>  16:17

UPRAVA CARINA

Naplata prihoda porasla skoro 7 odsto

Ostvarena naplata prihoda u periodu januar - jun 2019. godine iznosila je 369,4 miliona eura, što je 23 miliona više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Zorave carina.

 

Uprava carina je nastavila kontinuirani rast naplate prihoda i u prvoj polovini 2019.godine, premašena je ostvarena naplata iz prethodne godine kao i plan naplate prihoda, čime se značajno doprinosi uvećanju ukupnih budžetskih prihoda.

"Ostvarena naplata prihoda u periodu januar - jun 2019. godine iznosila je 369,3 miliona eura, čime je ostvaren rast prihoda od 6,79 odsto ili 23,47 milionaviše u odnosu na isti period prošle godine. Izvršen je povraćaj sredstava u iznosu od 5,5 miliona eura i time ostvarena neto naplata od 363,8 miliona što je za 3odsto više u odnosu na plan prihoda", navodi se u saopštenju.

Prema strukturi naplaćenih prihoda, ostvarena naplata PDV-a pri uvozu iznosila je 252,8 miliona eura, što je više za 8,49odsto ili 19,78 miliona. 

"Naplata prihoda po osnovu akcize iznosila je 102, 2 miliona, čime je ostvaren rast prihoda od 2,76odsto ili 2,75 miliona eura više nego u prethodnoj godini. Ostvarena naplata po osnovu carine (poreza na međunarodne trgovine i transakcije) iznosila je 13,1 miliona eura,. što je za 7,53 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi od poreza na kafu naplaćeni u iznosu od nešto više od milion eura a ostali prihodi iznosili su 39.060 eura", navodi se u saopštenju.

Uprava carina je u junu 2019.godine naplatila 72, 2 miliona eura čime je ostvaren rast prihoda od 5odsto ili 3 miliona više u odnosu na isti period prošle godine. Posmatrano prema vrstama prihoda, kod svih kategorija je zabilježen rast naplate prihoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније