Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 09. 2013. 14:35   >>  14:35 1

POLA GODINE

ŽPCG: Gubitak milion eura

Željeznički prevoz Crne Gore završio je prvu polovinu godine sa gubitkom od milion eura, ali je fizički obim rada u lokalnom i međunarodnom saobraćaju porastao po svim parametrima, saopštili su iz kompanije.

Predstavnici kompanije su naveli da je ostvareni negativni rezultat na kraju prvih šest mjeseci činio 34 odsto onog za prošlu godinu.

Oni su kazali i da je preduzeće, usljed povećanog fizičkog obima rada, ostvarilo i rast prihoda u lokalnom saobraćaju od 13 odsto, a u međunarodnom 15 odsto.

„Ukupni prihodi na kraju juna iznosili su 3,03 miliona eura, od čega se na prevoz putnika odnosilo 1,4 miliona, na subvencije putničkog saobraćaja 1,2 miliona, a na ostale prihode 430 hiljada eura“, precizirali su predstavnici ŽPCG.

Oni su dodali da su ukupni rashodi u prva dva kvartala ove godine dostigli 4,03 miliona EUR, od čega se na troškove zarada i ostalih ličnih primanja odnosilo 1,7 miliona eura, na amortizaciju 1,3 miliona, materijal oko 500 hiljada, troškove po osnovu kamata 100 hiljada i ostale rashode 430 hiljada eura.

„Na negativni rezultat najviše je uticala visina iskazanog fiksnog troška amortizacije, na koju se odnosi 32 odsto ukupnih rashoda. Trošak amortizacije je 28 odsto veći nego ukupno iskazani negativni rezultat za prvih šest mjeseci“, navodi se u saopštenju ŽPCG.

Kompanija je, kako tvrde, u skladu sa zaključkom Vlade u prvoj polovini godine smanjila zarade menadžmentu i ostalim zaposlenima. Preduzeće je, pored toga, shodno Planu racionalizacije troškova i mjerama štednje, smanjilo troškove reprezentacije, materijala i putovanja u zemlji i inostranstvu, vodeći računa da na taj način ne ugrozii bezbjednost prevoza putnika.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније