Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

19. 07. 2019. 11:04   >>  11:26 7

NURKOVIĆ SAOPŠTIO

Dionica Smokovac - Mateševo koštaće oko 895 miliona eura

Izgradnja prioritetne dionice autoputa Smokovac - Mateševo koštaće oko 895 miliona eura, saopštio je u Skupštini ministar saobraćaja Osman Nurković.

On je odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Slavena Radunovića naveo da je realizacija tog projekta praćena odgovornim i posvećenim radom u skladu sa propisima.

Naknadni radovi na autoputu, kako je naveo Nurković, koštaće oko 85 miliona eura, što je kako navodi, nešto više od 10 odsto od predviđene cijene autoputa. Podsjetio je da su potpisana i tri priloga ugovora, koji se odnose na izgradnju petlje, elektrifikaciju i vodosnabdijevanje.

Radunović je kazao da je cijena autoputa po kilometru od 25 miliona eura najskuplja u Evropi.

“Nisam ja protiv izgradnje autoputa, već pitam zašto košta toliko”, naveo je Radunović.

Nurković je dodao da je, prema riječima stručnjaka, riječ o najzahtjevnijoj dionici u Evropi.

Montenegro erlajnsu potrebno restrukturiranje

Govoreći o stanju u Montenegro erlajnsu, Nurković je naveo da ta kompanija može da opstane jedino uz restrukturiranje, jer ne mogu sami da plate dugove.

“Mora da se preuzme dug te kompanije, jer oni ne mogu da plate dugove”, kazao je Nurković.

Podsjeća da u MA radi više od 400 zaposlenih, te da bi zatvaranje značilo odlazak i tehničkog osoblja i pilota, i to bi, kako kaže Nurković, bio nenadoknadiv gubitak.

“Ima mnogo razloga zbog kojih ulažemo napore u opstanak te kompanije”, kazao je Nurković.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније