Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 07. 2019. 15:44 >> 15:52

POČELA BERBA I OTKUP

Proizvođači zadovoljni cijenom malina

U bjelopoljskom kraju počela je berba i otkup malina. Već je uskladišteno prvih 40 tona ovogodišnjeg roda. Za razliku od prošle godine, i proizođači i otkupljivači zadovoljni su cijenom. U bjelopoljskoj opštini ovo voće uzgaja gotovo 500 gazdinstava.

Na parceli od skoro 30 ari, porodica Nedović gotovo četiri godine uzgaja maline. Rad i ulaganje su se isplatili jer se za kilogram malina plaća 1,35 eura.

"Na 1,40 eura pristao bih da radim 10 godina, a ovo je blizu, tako da ćemo biti zadovoljni za ovu godinu", kaže uzgajivač Vujo Nedović.

"Cijenu treba posmatrati kao višegodišnji prosjek i kada se sabere cijena maline u prethodnih pet do 10 godina, ona je uvijek bila preko 1,20 eura i ta cijena omogućava isplativost u ovom poslu", objašnjava vlasnik doo "EO-promet" Nebojša Nedović.

Nedović kaže da se posao može raditi samo u krugu porodice i da plaćanje radnika nije isplativo.

Ova sezona bolja je od prošlogodišnje pa će do kraja berbe i plasman biti veći.

Vanja Rakonjac, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније