Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

21. 07. 2019. 20:01   >>  20:07

ZA STARE RAČUNE

Nema isključenja vode i struje bez odluke suda

Izmjenama zakona o zaštiti potrošača crnogorski građani biće zaštićeni kao i oni u zemljama Evropske unije. Novine predviđaju da nema isključenja struje i vode za račune starije od dvije godine, kao i da će svaki prodavac biti obavezan da kupcu vrati kusur od cent ili dva, u suprotnom, može biti kažnjen.

Ako imate dug za vodu, struju, komunalne usluge stariji od dvije godine distributer će po novom zakonu o potrošačima morati da to prikaže na posebnom računu. Takođe, ne može da vas uslovljava ponovnim priključenjem dok sud to ne kaže.

Prilikom kupovine nekog proizvoda ili uređaja, potrošač ako je nezadovoljan ima pravo da podnese žalbu, a inspekcija će preko specijalizovanih vještaka utvrdjivati ko je u pravu.

Novina je i da će trgovci biti obavezni da svakom kupcu vrate kusur od cent, dva ili više, u suprtotnom mogu platiti kaznu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније