Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

22. 07. 2019. 11:15 >> 11:24
3

ŠARANOVIĆ PORUČIO

"Vlada će dug Montenegro erlajnsa svaliti na građane"

Montenegro erlajns je doveden u gotovo bezizlaznu stiuaciju, a Vlada za tu kompaniju nema plan, saopštio je poslanik Demokrata Danilo Šaranović. On kaže i da će Vlada dug nacionalnog avio prevoznika svaliti na teret građana.

Šaranović ističe da okolnost da se u posljednjih 15 godina broj putnika sa dva crnogorska aerodroma utrostručio mora nadležne natjerati na odgovornost kako bi Crna Gora ovom trendu odgovorila na pravi način.

“Međutim, u državi u kojoj je turizam primarna privredna grana, te da se u neposrednoj blizini nalaze dva aerodroma sa milionskim prometom putnika (Dubrovnik i Tirana) i dva sve konkurentnija aerodroma (Mostar i Priština) ne postoji odgovornost, ali, očigledno, postoji ogromno neznanje. Čini se da su to dva ključna uzroka zbog kojih je nacionalni avio prevoznik najpoznatiji gubitaš u državnom vlasništvu, a Aerodromi ništa drugo do najatraktivniji državni poslodavac za partijske uhljebe”, navodi Šaranović.

On podsjeća i na to da se već godinama ne okončava istražni postupak zbog javno saopštenih sumnji od strane Uprave policije da su u kompaniji Montenegro Airlines učinjene zloupotrebe na štetu njene imovine koje se mjere milionima eura.

“I pored nezakonitog državnog pomaganja sa oko 20 miliona u posljednje tri godine, neplaćanja poreza i doprinosa u posljednjih šest godina, stanje se ne popravlja. Naprotiv, nastavlja se kontinuitet lošeg poslovanja pa se resorni ministar pohvalio “najboljim” finansijskim izvještajem MA u posljednjih 10 godina, prema kojem je u 2018. godini poslovao sa gubitkom od “samo” 1.97 miliona eura”, navodi Šarnović.

Kaže i da je ministar saobraćaja Osman Nurković naveo da Vlada ima na raspolaganju dvije opcije – pomaganje ili stečaj.

“Svima nam je jasno da je nacionalni avio prevoznik doveden u gotovo bezizlaznu stiuaciju i da Vlada za MA nema plan. Kako su nas nadležni na to navikli, nesumnjivo smo na tragu donošenja loših odluka, pa će najočiglednji scenario biti preuzimanje duga MA, prodaja podobnom konzorcijumu koji će, vrlo vjerovatno, po povoljnoj cijeni preuzeti kompaniju. Nakon toga, logičan slijed stvari je otpuštanje radnika i prodaja imovine kompanije”, zaključio je Šaranović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније