Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

30. 07. 2019. 14:25 >> 14:34

MBA

Osnažiti vezu biznisa i kulture

Sektori biznisa i kulture mogli bi intenzivnije da sarađuju, što bi moglo da ima višestruke efekte za razvoj drugih oblasti osim turizma, kao što je poljoprivreda, saopštili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

Iz MBA su kazali da su uvijek ukazivali na neophodnost saradnje dva sektora, između ostalog i zbog jačanja biznisa kroz promociju kulturne baštine Crne Gore.

„Saradnjom ta dva sektora se najbolje promovišu kulturne vrijednosti Crne Gore, što je svakako u interesu države i samog biznisa“, navodi se u saopštenju.

Iz MBA su rekli da za biznis i njegov razvoj ne postoje sektorska ograničenja, odnosno oblasti u kojima se on ne može razvijati.

„Zato je neophodno podsticati njegov razvoj na svim nivoima i u svim oblastima. Jedino razvijeni biznis može obezbijediti brži napredak ekonomije i rast standarda građana. Unaprjeđenje i promocija kulture i kulturne baštine kroz biznis je sve više zastupljeno u razvijenim zemljama“, dodali su iz MBA.

Ta saradnja se, kako su saopštili, može razvijati kroz kulturni turizam, jer Crna Gora pored svojih komparativnih prednosti, obiluje i materijalnim i nematerijalnim kulturnim bogatstvom što svakako treba što kvalitetnije koristiti u smislu obogaćenja turističke ponude.

"Sve češće ankete na globalnom nivou govore o rastu uticaja kulture na izbor države i mjesta gdje će se provoditi odmor", navodi se u saopštenju.

U MBA smatraju da saradnja kulture i biznisa može biti veoma uspješna, jer se kroz biznis na najbolji način valorizuje sve ono čime kultura Crne Gore raspolaže.

„Nema proizvodnog sektora, niti ijedne oblasti društvenog života gdje biznis ne može naći svoje mjesto i svoju priliku“, zaključili su iz MBA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније