Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business; Objavila: M.M ]

01. 08. 2019. 20:14 >> 20:13

33 MILIONA EURA

Vlada garantuje za HE Perućica

Vlada će izdati garanciju za Ugovor o zajmu između Njemačke razvojne banke (KfW) i Elektroprivrede (EPCG) za projekat rekonstrukcije i modernizacije hidroelektrane (HE) Perućica.

 

„Vlada je prihvata garanciju u iznosu od 33 miliona eura za projekat čiji je cilj rekonstrukcija i modernizacija HE Perućica kako bi joj bio produžen radni vijek, obezbjeđena visoka pogonska spremnost i povećana efikasnost“, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Vlada je danas na sjednici usvojila Informaciju o raspisivanju Javnog poziva za davanje u dugoročni zakup zemljišta u svojini države, radi izgradnje vjetroelektrane, na lokalitetu Brajići, sa Prijedlogom tenderske dokumentacije.

Ministarstvo ekonomije je, kako se navodi, zaduženo da objavi Javni poziv za davanje u dugoročni zakup zemljišta u državnoj svojini, radi izgradnje vjetroelektrane, na pomenutom lokalitetu.

Vlada je usvojila informacije o realizaciji ugovora za izgradnju malih hidroelektrana na lokacijama vodotocima Kutska rijeka, Mojanska rijeka.

„Vlada je prihvatila ugovore o koncesiji kao i informacije o realizaciji ugovorâ o koncesijama na osnovu energetskih dozvola za izgradnju malih hidroelektrana Raštak i Raštak 2 na vodotoku Raštak i ovlastila ministarku ekonomije Dragicu Sekulić da ugovore potpiše“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je prihvaćen Aneks III Ugovora o Agentu registracije domena .me sa Procedurom za dodjelu domena sa premium i rezervisane liste domena, kojim se uvodi novi način dodjele premium domena, prepoznat na tržištu pod nazivom model Direktne ponude.

Vlada je prihvatila i izmjene i dopune Liste rezervisanih imena kojima su na tu listu uvršteni domeni ocisti.me, s3.me, tuzi.org.me, komunaeulqinit.me, opstinaulcinj.me i golubovci.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније