Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 09. 2013. 14:40   >>  14:42

LUKA BAR

Završen pretovar prvog broda sa glinicom

Na terminalu za rasute terete Luke Bar danas je okončan pretovar prvog broda sa glinicom za potrebe Kombinata aluminijuma Podgorica.

Radi se o probnom kontigentu, a ubuduće bi, kako je planirano, preko barske Luke trebalo da stiže četiri hiljade tona glinice, potrebnih za proizvodnju aluminijuma.

U menadžmentu Luke Bar očekuju da će ovo biti uvod i za druge poslovne angažmane sa KAP-om, koji je prethodnih godina bio orijentisan na hrvatsku Luku Ploče.

Kompanija Montenegrobonus, koja od uvođenja stečaja organizuje proizvodnju u KAP-u, postigla je dogovor sa Željezničkim prevozom i Lukom Bar u vezi povoljnijih cijena usluga, s obzirom na opredjeljenje KAP-a da uvoz i izvoz robe ide preko te Luke.

Stečajni upravnik, Veselin Perišić, ranije je saopštio da kompanija intenzivno pregovara i sa Glenkorom.

On je objasnio da je cilj pregovora sa Glenkorom uspostavljanje dobre poslovne saradnje, kao i da se isporuka robe obavlja preko Luke Bar, jer je to povoljnije rješenje od izvoza preko Luke Ploče.

„Dogovor sa Lukom Bar i Željezničkim prevozom, u smislu znatno povoljnijih cijena, je garancija da će to imati uticaj na troškove poslovanja. Izvozom preko Luke Bar omogućili bi domaćim kompanijama da imaju više posla“, saopštio je Perišić.

On je naveo i da su nakon potpisivanja ugovora sa Montenegrobonusom, koji organizuje proizvodnu u KAP-u, raskinuti skoro svi raniji ugovori, a zaključeni povoljniji.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније