Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 09. 2013. 17:46 >> 17:45

OBAVEZE PREMA KREDITORIMA

Vlada se zadužuje još 16 miliona

Vlada je danas prihvatila Ugovor o zaključenja kreditnog aranžmana sa Erste bankom u visini do 16 miliona eura, a novac će, kako je saopšteno, biti iskorišćen za regulisanje obaveza prema kreditorima u toku septembra.

„Ugovorom se predviđa otplata kredita u periodu od tri godine, sa grejs periodom od devet mjeseci“, kaže se u saopštenju objavljenom nakon sjednice Vlade.

Navodi se da je, u okviru realizacije Zakonom o budžetu planiranog zaduženja za tekuću godinu, Vlada usvojila Informaciju o rezultatima pregovora sa Erste bankom i prihvatila tekst Ugovora o zaključenju kreditnog aranžmana, u cilju obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžeta.

„Ova sredstva biće iskorišćena za regulisanje obaveza prema domaćim i ino kreditorima u toku septembra“, dodaje se u saopštenju.

Vlada je danas utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Crne Gore i Kine o unaprjeđenju saradnje u izgradnji infrastrukture.

Iz Vlade podsjećaju da je Sporazum potpisan u cilju jačanja bilateralne saradnje u infrastrukturnom sektoru i izgradnji tješnjih ekonomskih odnosa između dvije zemlje u 21. vijeku, imajući u vidu da je izgradnja infrastrukture od ključnog značaja za ukupan ekonomski i društveni razvoj.

„Sporazumom se podstiču i podržavaju preduzeća da ostvaruju saradnju u izgradnji infrastrukture, uključujući projektovanje, konstruisanje, instalaciju, eksploataciju i proizvodnju, nabavku građevinskih materijala i proizvodnju opreme“, kaže se u saopštenju.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније