Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

30. 08. 2019. 18:15   >>  22:16 1

VRIJEDNA 58 MILIONA

Akcionari EPCG za gradnju vjetroelektrane

Akcionari Elektroprivrede na redovnoj sjednici skupštine usvojili su odluku o odobravanju investicije zajedničke gradnje vjetroelektrane "Gvozd" sa kompanijom "Ivicom Holding GmbH" iz Austrije, vrijednu 58 miliona eura.

Na skupštini je konstatovano da prošla godina predstavlja jednu od najuspješnijih poslovnih godina od postanka kompanije, te da je Elektroprivreda imala dobit od oko 60 miliona eura.

"Skupština akcionara je, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Ugovorom o izvršenju put opcije zaključenog izmedju države Crne Gore i A2A, donijela odluku o poništenju postojećih i odobrenju kupovine novih 10 odsto sopstvenih akcija čime će država povećati vlasnički udio u kompaniji na 85,41 odsto što je i njen najveći udio u EPCG od 2009, kada je izvršena privatizacija kompanije", saopšteno je iz EPCG.

Kako su kazali, u 2018.  ukupna kapitalna ulaganja u EPCG su iznosila 14.321.186 eura. Većina ulaganja se odnosila na modernizaciju i nove projekte.

"Shodno Zakonu o privrednim društvima, Skupština je, po utvrđenom dnevnom redu i u skladu sa Statutom Društva, izvršila razrješenje i izbor novih članova Odbora direktora kompanije. Za članove Odbora direktora izabrani su Đoko Krivokapić, Ranko Milović, Ljubo Knežević, Samir Hodžić, Vladan Radulović, Srdjan Spaić i Oreste Bramanti", naglasili su iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније