Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

05. 09. 2019. 15:12   >>  15:12 2

U MA ZADOVOLJNI

Za osam mjeseci prevezli 466.500 putnika

Nacionalna avio-kompanija "Montenegro Airlines", za osam mjeseci ove godine premašila je prošlogodišnje rekordne rezultate, i u tom periodu prevezla 466.500 putnika, što je za 11.382 više nego za isti period lani.

Kako napominju u MA, samo u avgustu prevezeno je 105.101 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, pri čemu je najveći porast zabilježen u redovnom saobraćaju, gdje je broj putnika bio 92.787, što je za 4,26 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

"MA tokom ljetnje sezone leti ka 30 redovnih i čarter destinacija, u 15 država, u konkurenciji od preko 50 inostranih avio-kompanija. I pored izražene konkurencije, zimi je udio na crnogorskim aerodromima preko 30 procenata, a ljeti oko 25 odsto ukupnog prometa. Kroz svoje komercijalne i poslovne rezultate MA najbolje demantuje negativne i zlonamjerne informacije koje pojedini mediji plasiraju u vezi sa poslovanjem ove kompanije, i to na način koji više liči na lobistički nastup u cilju gašenja crnogorskog avio-prevoznika nego objektivnog informisanja javnosti", smatraju u nacionalnoj avio-kompaniji.

Za 25 godina od svog osnivanja, kako se dodaje, MA je prevezao 9,5 miliona putnika. Od januara 2017. godine do danas, prevezli su blizu 1,7 miliona putnika.

"Direktni i indirektni efekti poslovanja MA na crnogorsku turističku i ukupnu privredu, samo u posljednje dvije i po godine iznose preko pola milijarde eura. I dok je evidentno da postoje problemi u vezi naslijeđenih dugova, što je pitanje koje se rješava na relaciji sa resornim ministarstvima, tekuće poslovanje je i pored velikih tržišnih izazova stabilizovano. Ostvaruju se odlični poslovni rezultati i završava inovirana komercijalna strategija, koja bi trebalo da definiše pravce razvoja u narednih tri do pet godina po pitanju destinacija i strukture flote. Na taj način će biti ostvareni bolji poslovni rezultati, i što je najvažnije, veći broj putnika i turista iz različitih djelova Evrope i svijeta će posjetiti Crnu Goru", ističe se u saopštenju MA.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније