Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

09. 09. 2019. 15:25 >> 15:37

SEKULIĆ-PALMER

Američki investitori da dođu u CG

Dolazak kredibilnih američkih investitora bio od velikog značaja za Crnu Goru, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Metjuom Palmerom.

Tom prilikom ona je, kako je navedeno, izrazila zadovoljstvo zbog današnje posjete i kazala da je raduju dobri odnosi koje Crna Gora ima sa Sjedinjenim Američkim Državama.

''Ministarka je upoznala gospodina Palmera sa aktuelnim dešavanjima u oblasti energetike sa posebnim osvrtom na korišćenje obnovljivih izvora energije i pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru i da investiraju.Upoznala ga je i sa poslovnim ambijentom, uslovima apliciranja za one koji žele da ulažu kao i sa trenutnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori''- navedeno je u saopštenju.

Kazala je da bi dolazak kredibilnih američkih investitora bio od velikog značaja za našu zemlju.

Razmatrani su različitii modeli bilateralne saradnju ove dvije zemlje kao i mogućnost njihovog produbljivanja .

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva, govoreno i o ulaganjima u sjeverni region kao i o značaju ulaska Crne Gore u NATO koji nije samo formalan već i suštinski važan za dalji razvoj države .

Palmer se zahvalio Sekulić na prijemu i podržao sve ono što Crna Gora radi na unapređenju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније