Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

11. 09. 2019. 14:27   >>  14:27

ŽELJEZARA TOSČELIK

Bez dogovora poslovodstva i radnika Kovačnice

Radnici Kovačnice, predstavnici Sindikata i poslovodstva Željezare Tosčelik u Nikšiću nijesu uspjeli da se dogovore i nađu rješenje za nastalu situaciju nakon odluke o reorganizaciji radnog vremena u tom pogonu.

Predsjednik Sindikata Željezare Tosčelik, Željko Rabrenović, rekao je agenciji Mina biznis da je poslovodstvo izričito u namjeri da se ukine rad u trećoj smjeni, što radnici nikako ne prihvataju.

"Ukidanje treće smjene dovodi do smanjenja zarada zaposlenih 50 do 100 eura, kao i stvaranja vještačkog viška zaposlenih, što je nedopustivo, pa će radnici Kovačnice nastaviti da dolaze i u treću smjenu“, rekao je Rabrenović.

Poslovodstvo je, prema njegovim riječima, saopštilo da razumije da je smanjenje zarada udar na standard radnika, ali su na takav potez prinuđeni zbog situacije na tržištu.

Rabrenović je dodao da je posovodstvo obećalo da će u narednom periodu pokušati da nađe alternatvno rješenje za nastalu situaciju, ali nije preciziran rok, ni način na koji će to biti urađeno.

U pogonu Kovačnice radi 60 do 70 radnika, a kako tvrde predstavnici radnika, reorganizacija radnog vremena dovela bi do smanjenja radnih sati i zarada, a povećanja obima posla.

U Željezari Tosčelik zaposlena su 302 radnika, čija je prosječna plata 380 do 400 eura.

U Željezari Tosčelik od proizvodnih pogona rade Čeličana i Kovačnica, kao i uslužni sektori Saobraćaja i Energetike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније