Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

15. 09. 2019. 13:06   >>  13:05

IZDATE DOZVOLE

U sezoni radilo 8.330 stranaca

U Crnoj Gori je u toku ljetnje sezone izdato 8,33 hiljade radnih dozvola za strance, što je 3,9 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Prema podacima Zavoda dostavljenim agenciji Mina-business, od juna do avgusta ove godine izdato je 5,8 hiljada dozvola u kvoti, a 2,54 hiljade van kvote.

„U periodu od juna do avgusta prošle godine izdato je ukupno 8,67 hiljada radnih dozvola za strance“, rekli su iz Zavoda.

Iz ZZZ-a je saopšteno da je od početka godine do kraja avgusta ukupno izdato 20,32 hiljade radnih dozvola strancima, što je 7,5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

"U kvoti je izdato 12,9 hiljada, a van kvote 7,43 hiljade dozvola", precizirali su iz Zavoda.

Najviše dozvola, prema podacima ZZZ-a, izdato je državljanima Srbije, i to 7,18 hiljada, zatim državljanima Turske 2,81 hiljadu i Bosne i Hercegovine (BiH) 2,27 hiljada.

„Građanima Kine izdato je 1,88 hiljada radnih dozvola, Albanije 1,53 hiljade, a Rusije 1,33 hiljade“, dodali su iz Zavoda.

Prema djelatnostima, najviše radnih dozvola je izdato u sektoru usluge smještaja i ishrane, i to 4,82 hiljade i građevinarstvu 3,63 hiljade.

„U sektoru ostale uslužne djelatnosti izdato je 1,47 hiljada dozvola, trgovini na veliko i malo i popravci motornih vozila i motocikala 821, a saobraćaju i skladištenju 344“, kazali su iz Zavoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније