Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 09. 2019. 17:03   >>  17:03 1

U AVGUSTU

Uprava carina naplatila 82,24 miliona eura

Uprava carina je u avgustu naplatila 82,24 miliona eura prihoda, što je 4,43 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

 

U saopštenju objavljenom na sajtu Uprave carina navodi se da je u avgustu carinskih povraćaja bilo u iznosu od 16,94 hiljade eura, a akciznih 666,13 hiljada.

“Ostvarena neto naplata za navedeni period iznosila je 81,56 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Od ukupno naplaćenih prihoda u avgustu, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 48,97 miliona, na akcize 30,23 miliona, na carinu 2,79 miliona, na porez na kafu 244,16 hiljada, a na ostale prihode 9,67 hiljada eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 62,06 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 24,64 odsto, na alkohol i alkoholna pića sa 8,72 odsto, a na gaziranu vodu 3,84 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније