Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 09. 2019. 10:14   >>  10:33

OTVORENA EKSPOZITURA PU

"U Tuzima značajan nivo sive ekonomije"

Ekspozitura Poreske uprave danas je otvorena u Opštini Tuzi. Na sastanku direktora uprave Miomira M. Mugoše i predsjednika te opštine Nika Đeljošaja razmotrene su mogućnosti bliže saradnje na izgradnji povoljnijeg poslovnog ambijenta i većeg stepena poreske discipline, imajući u vidu da na teritoriji te opštine postoji značajan nivo sive ekonomije, navodi se u saopštenju.

"Strateško opredjeljenje Poreske uprave je da ispunjavanje poreskih obaveza u kontinuitetu čini jednostavnijim za poreske obveznike, gradeći servisni pristup i omogućavajući što jednostavniju komunikaciju sa poreskim organom, zbog čega je Aktom o unutrašnjoj organizaciji sistematizaciji radnih mjesta predviđeno formiranje ekspozitura i u trima novoformiranim opštinama - Petnjica, Gusinje i Tuzi", kazao je Mugoša na svečanom otvaranju.

Na sastanku sa rukovodstvom Opštine Tuzi, kako je saopšteno, zaključeno je da će nova ekspozitura doprinijeti boljoj koordinaciji, kvalitetnijem pružanju usluga i efikasnijoj kontroli regularnosti poslovanja privrednika u Tuzima.

"Razmotrene su i mogućnosti bliže saradnje Poreske uprave sa administracijom ove lokalne samouprave na izgradnji povoljnijeg poslovnog ambijenta i na izgradnji većeg stepena poreske discipline, imajući u vidu da na teritoriji ove opštine postoji značajan opseg sive ekonomije, a gdje će naročito biti od značaja uzajamna saradnja sa opštinskim službama", navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da Poreska uprava kroz 9 područnih jednica i 15 ekspozitura ima organizacione jedinice u svim opštinama, kako su kazali, na taj način obezbijeđena je potpuna teritorijalna pokrivenost cijele države.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније