Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

18. 09. 2019. 08:53 >> 08:53
2

GRBOVIĆ O FINANSIJAMA

I ove godine višak u budžetu Nikšića

Finansijska situacija u Nikšiću je u posljednje dvije godine izuzetno povoljna, a lokalna uprava uspjela je se riješi nagomilanih dugova iz prethodnog perioda, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

On je podsjetio da je Nikšić prošlu godinu završio sa suficitom budžeta od četiri miliona eura, a suficit će imati i ove godine.

"Ove godine smo planirali budžet na 22 miliona eura, a već ovih dana smo ostvarili oko 90 odsto budžeta, tako da očekujemo da ćemo i ovaj budžet imati sa suficitom od najmanje dva miliona eura, ali na kraju godine ćemo vidjeti koliko će to biti", rekao je Grbović u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG), koji je realizovan iz Nikšića povodom Dana opštine.

Prvi čovjek najveće opštine u Crnoj Gori kaže da suficit mnogo znači jer na kraju godine ostaju dobri depoziti, da će u prvom dijelu godine, kad je punjenje budžeta u svim lokalnim upravama slabije, prevazići sve eventualne probleme.

Govoreći o infrastrukturnim projektima u Nikšiću, Grbović je rekao da su prije dva dana počeli radovi na izgradnji doma za stare, u koji će moći da se smjesti 206 korisnika.

"To će biti jedan vid hotelskog smještaja, gdje će biti uposleno između 80 i 100 ljudi, što je važno posebno za visokokvalifikovani kadar koji se nalazi na birou", rekao je Grbović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније