Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

20. 09. 2019. 15:10 >> 15:23

OLAF

Pohvalili napore koji se ulažu u zaštitu finansijskih interesa

Predstavnici Evropske kancelarije za borbu protiv prevara (OLAF), pohvalili su na godišnjem AFCOS seminaru u Skoplju napore Crne Gore kao i ostalih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata, koje ulažu u oblasti zaštite finansijskih interesa Evropske unije (EU).

Iz Ministarstva finansija saopšteno je da su na dvodnevnom seminaru, koji traje do danas, učestvovali službenici Ministarstva finansija, predstavnici AFCOS kancelarije, Direktorata za upravljačku strukturu i Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava Evropske unije.

Na seminaru koji organizuje OLAF susreću se i razmjenjuju iskustva zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU.

“Značaj AFCOS seminara ogleda se u unapređenju saradnje u oblasti zaštite finansijskih interesa EU, kao i jednoj od bitnijih oblasti u cilju ispunjavanja obaveza iz poglavlja 32 - Finansijska kontrola”, navodi se u saopštenju.

Neke od tema o kojima se diskutovalo na seminaru bile su saradnja sa predstavnicima OLAF-a, povezanost između prevencije prevara i istraga, najnovije EU politike i razvoj legislative u oblasti borbe protiv nepravilnosti i prevara, uloge i alati koji su na raspolaganju kompetentnih nacionalnih tijela u oblasti prevencije prevara.

Službenik AFCOS kancelarije, Niko Šoć, kao predstavnik Ministarstva finansija, učestvovao je na radionici koja se bavila izvještavanjem nepravilnosti i prevara, nakon koje je prezentovao zaključke u ime radne grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније