Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

24. 09. 2019. 06:53   >>  06:53 1

PODACI MONSTATA

Prosječna plata u Mojkovcu veća nego u Ulcinju

Sudeći prema podacima Uprave za statistiku (Monstat), na sjeveru Crne Gore se živi skoro istim standardom kao i u Podgorici, jer je razlikau zvaničnim prosječnim platama nekoliko desetina eura, ali i mnogo bolje nego u Ulcinju, koji zvanično ima najmanju prosječnu platu, piše Dan.

 

Tako je prema zvaničnim podacima u julu prosječna plata u Podgorici iznosila 535 eura, a u gradovima na sjeveru oko 500. Iz Monstata tvrde da je u Pljevljima prosječna zarada 529 eura, dok je u Rožajama značajno niža i iznosi 461 euro.

Možda je jedan od najkarakterističnijih primjera Mojkovac u kojem su zaposleni građani u prosjeku u julu zarađivali 518 eura, a u Bijelom Polju 439.

Najniža plata na sjeveru je za 114 eura niža od one u Podgorici, i primaju je zaposleni u Petnjici, u pitanju je iznos od 421 euro. Berancima je prosječna plata 453 eura, Kolašincima 503, Andrijevčanima 435, Plavljanima 498, dok je za euro niža zarada zaposlenih u Plužinama i iznosi 497 eura.

U Šavniku je prosječna plata 424 eura, a na Žabljaku 508, tvrde iz Monstata.

Najveću platu u državi primaju zaposleni u Tivtu i to 647 eura, dok na drugoj strani najnižu zaradu imaju građani Ulcinja svega 398 eura.

Kotoranima je prosječna plata 537 eura, a zaposlenima u Herceg Novom 428. U Budvi je prosječna zarada zvanično 536 eura, u Baru 516, a u kontinentalnim gradovima poput Nikšića 472, u Danilovgradu 443, a na Cetinju 489 eura.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније