Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

26. 09. 2019. 10:31   >>  10:30

SINDIKAT POZIVA

Vlada da se uključi u rješavanje situacije u Željezari

Sindikat Željezare Toščelik iz Nikšića pozvao je Vladu i resorna ministarstva da se uključe u rješavanje teške situacije u fabrici, jer je poslovodstvo najavilo smanjenje plata ili zaustavljaje prizvodnje do Nove godine.

Predsjednik sindikata Željezare Tosčelik, Željko Rabrenović, saopšto je da mu je uprava predstavila takvu odluku uz obrazloženje da je sutacija na tržištu čelika izuzetno teška, što je pogodilo i tu fabriku.

"Ponudili su nam da od septembra počnu smanjenje zarada deset odsto svim zaposlenim do Nove godine, ili da se ne dolazi na posao do tog roka, uz primanja 70 odsto od iznosa zarada", rekao je Rabrenović.

U sindikatu smatraju da poslovodstvo namjerava da svoje troškove pokrije oduzimajući od zarada zaposlenih.

Sindikat je zabrinut i da 30 radnika po ugovoru ne ostane bez posla, jer je uprava u sličnim situacijama ugovorce uvijek otpuštala.

"Ne znamo šta više da radimo. Nijesmo imali nikakvu informaciju da će se ovako nešto dogoditi", poručio je Rabrenović.

On je saopštio da su plate radnicma ionako male za posao koji rade, a dodatno smanjenje znatno bi ugrozilo standard zaposlenih.

U Željezari je ukupno zaposleno 302 radnika, a prosječne plate u prizvodnji iznose od 380 do 400 eura.

U Željezari rade dva proizvdna pogona - Čeličana i Kovačnica, a rad je organizovan i u uslužnim sektorima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније