Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

29. 09. 2019. 12:30 >> 16:08
22

SVE IDE PO PLANU

Spojena Moračica, slijedi opremanje mosta

Most Moračica, simbol prvog crnogorskog autoputa, konačno je spojen, a u toku je izvođenje završnih radova, poput hidroizolacije, odvoda, slivnika, ivičnih greda, te pripreme za montažu zaštitne ograde.

 

Ekipa Televizije Crne Gore (TVCG) i emisije ABS ekskluzivno je obišla i snimila spojeni most Moračica, a nadzornik izgradnje autoputa Vanja Ivanović saopštio nam je da predstoji još dosta posla na opremanju mosta.

Govoreći o izgradnji petlje na Smokovcu, on je rekao da se radovi izvode vrlo intenzivno, te da se rok završetka uklapa u potpunosti u generalni rok završetka prve dionice, a to je kraj septembra 2020. godine.

"U velikoj mjeri su izvedeni radovi na dva nadvožnjaka i jedan podvožnjak, takođe izgradnja mosta Morača, dužine 150 metara, vrlo intenzivno se odvija, svi šipovi u koritu Morače su odraženi, što je dobro prije početka kišne sezone", kazao je Ivanović, uz očekivanje da će sve biti završeno u roku.

Vrijednost radova, u skladu s ugovorom, je oko 30 miliona eura.

"Na osnovu detaljnih analiza i višemjesečnih pregovora, potvrđena je kao realna i optimalna ponuđena cijena", istakao je Ivanović. 

Od 16 tunela, odnosno 32, budući da imaju po dvije cijevi, samo na tunelu Mateševo nekoliko segmenata betonske obloge nije završeno: "To je tunel na kraju dionice, svi ostali tuneli su u završnoj fazi. Radi se na njihovom opremanju".

Ivanović je rekao da se očekuje vrlo brzo nastavak asflatiranja narednog kilometra, nakon postavljanja posebnog sloja početkom septembra.

"To je pojačan asfalt, koji trpi saobraćaj, vremenske prilike. Imamo tri sloja", ističe Ivanović.

CRBC radi i na pripremi infrastrukture za postavljanje elektro instalacija, koji nije bio predmet ugovora CRBC-a.

"Uspješno je prije neki dan završen i taj tender, odabran je izvođač koji će ovih dana početi instalaciju energetskog kabla, dvije velike trafostanice, na početku i na kraju projekta, i 26 trafostanica duž trase", kaže Ivanović.

Podsjećamo, prioritetna dionica autoputa duga je 41 kilometar. U pitanju je ujedno i najzahtjevnija dionica, jer se autoput, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca, penje na više od 1.100 metara.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније