Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 09. 2013. 19:27 >> 20:52

ĐUKANOVIĆ-ZANONATA

Sa Italijom dobra ekonomska saradnja

Strateški investitori u oblasti energetike A2A i Terna, značajni ne samo za Crnu Goru, već i za region, dodatno učvršćuju povjerenje i partnerski odnos Italije i Crne Gore, kazao je premijer Milo Đukanović.

Đukanović je to saopštio tokom sastanka sa ministrom za ekonomski razvoj Italije Flavijom Zanonatom, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović kazao da je zadovoljana kvalitetom i dinamikom međudržavnih odnosa, koji za rezultat imaju izuzetno dobru saradnju u oblasti ekonomije.

"Snažan impuls daljoj saradnji u oblasti ekonomije predstavlja i skoro otvaranje predstavništva Cofindustrije u Crnoj Gori", ocijenjeno je tokom razgovora.

Ministar za ekonomski razvoj Republike Italije, istakao je da je njegova posjeta Crnoj Gori, potvrda želje za daljom saradnjom sa državom i Vladom koja je, kako je kazao, za kratko vrijeme postigla izuzetan uspjeh u sprovođenju sveukupnih reformi, značajnih za dalju evropsku i evro-atlantsku perspektivu države i razvoj.

"Italija će, u tom kontekstu, nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori", kazao je italijanski ministar.

"Sagovornici su se saglasili da će rješavanje otvorenih pitanja koje imaju italijanski investitori iz sektora energetike biti dodatni impuls za unapređenje ekonomske saradnje i realizaciju razvojnih projekata od zajedničkog interesa", saopšteno je iz Vlade nakon sastanka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније