Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 09. 2013. 20:14   >>  20:32 1

NEMA NOVOG ROKA

Propao tender za Novi duvanski

Tenderska komisija na današnjoj sjednici nije prihvatila zahtjev konzorcijuma danilovgradske Partner kompani, užičkog Primata i budvanskog Jaz Expressa za novo produženje roka za uplatu kupoprodajne cijene za Novi duvanski kombinat.

Komisija će, kako je saopšteno agenciji Mina-business, uputiti predlog Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte da proglasi neuspjelim tender za privatizaciju 100 odsto akcija NDKP-a.

Na tender za djelimičnu privatizaciju NDKP-a ili njegovu dokapitalizaciju kroz izgradnju fabrike prijavio se konzorcijum koji čine Partner kompani, Primat i Jaz Express sa kojima su predstavnici Vlade i Glavnog grada Podgorica 19. juna potpisali Ugovor o kupoprodaji akcija NDKP.

Tenderska komisija Savjeta za privatizaciju produžila je konzorcijumu već dva puta rok za uplatu novca, a posljednji je istekao u subotu.

Prvobitno dogovoreni rok za isplatu kupoprodajne cijene bio je 50 dana od potpisivanja ugovora, što znači da je novac trebalo da bude uplaćen u prvoj sedmici avgusta.

Konzorcijum, koji je bio jedini zainteresovani za kupovinu NDKP putem izgradnje fabrike, ponudio je nakon pregovora kupoprodajnu cijenu od 7,1 milion eura za sve akcije preduzeća. Investitor je planirao da uloži 9,42 miliona eura – obaveznog investicionog programa za gradnju fabrike, kao i dodatnog za remont postojećih postrojenja i kupovinu novih mašina.

U prvoj godini proizvodnje vlasnik je trebalo da zaposli najmanje 100 radnika, a u narednim godinama sukcesivno do 150 radnika, uglavnom iz Duvanskog kombinata Podgorica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније