Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

17. 10. 2019. 09:31 >> 09:30
2

LIBERALI POZIVAJU

Država da kontroliše krši li se neradna nedjelja

Liberalna partija (LP) pozvala je nadležne državne organe da spovedu kontrolu mogućeg kršenja Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom.

 

"Kako je trgovački lanac Voli medijski već najavio da će radnici morati da rade subotom do ponoći, kako bi očigledno nadoknadili neradni dan nedjeljom, jasno je da se svrha norme koja je revoluconarna za crnogorsko zakonodavstvo, radnička prava i socijalni položaj zapošljenih, može dovesti u pitanje, a ovo izazvati lančanu reakciju i ostalih trgovina", saopštila je potpredsjednica LP-a Dubravka Vujičić.

Podsjećamo, kompanija Voli juče je saopštila da su u susret uvođenju neradne nedjelje odlučili da u dva velika marketa subotom produže radno vrijeme do ponoći.

"Isto tako, drugi zakoni koji propisuju zaštitu radničkih prava i prava poslodavaca mogu prepoznati u ovome elemente ponašanje koje je obmanjujuće i koje je zloupotreba prava, odnosno pokušaj da se pronađu pravne praznine. Na taj način će da se potpuno obesmisli duh zakona i suština ideje kojom smo se vodili kada smo usvajali ovakvu normu i propisali da trgovine ne mogu raditi nedjeljom", rekla je Vujičić.

Uvjereni su, kaže, da će se kroz javni dijalog jasno profilisati odgovori koji će biti apolutno u skladu sa zakonskom odredbom, ali i sa duhom i suštinom zakona i da nijedan radnik ili radnica neće biti uskraćen da uživa svoje pravo na slobodan dan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније