Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

17. 10. 2019. 15:25 >> 21:00
5

RASKINUĆE UGOVOR

Vlada stopira izgradnju nekoliko mHE

Vlada je zadužila Ministarstvo ekonomije da otpočne pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji malih hidroelektrana (mHE) u nekoliko gradova. Premijer Duško Marković je, nakon sjednice Vlade u Pljevljima, saopštio da je riječ o mHE na Bistrici u Bijelom Polju, Murinskoj, Đuričkoj i Komoračkoj rijeci u Plavu, Bukovici u Šavniku i Trepačkoj rijeci u Andrijevici.

On je rekao da je taj program nesporno omogućio novi zamah u proizvodnji električne energije, ali da je propusta koji bi nanijeli štetu prirodi.

“U pojedinim slučajevima, ovaj koncept razvoja promašio bi svoj cilj, a to je unapređenje kvaliteta života i razvoj lokalnih zajednica koji ne može teći odvojeno od očuvanja jedinstvene prirode i zdrave životnme sredine na tim lokalitetima”, kazao je Marković.

On je dodao da će se u narednom periodu odrediti i u odnosu na ostale projekte sa sličnim problemima.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније