Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 10. 2019. 20:57   >>  20:58

ZA AERODROME PG I TV

Potpuna transparentnost tokom dodjele koncesija

Potencijalni ponuđači zainteresovani za dodjelu koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat imaće priliku da se informišu na Predtenderskoj konferenciji koja će biti organizovana 31. oktobra u Podgorici, dogovoreno je na konstitutivnoj sjednici Tenderske komisije. Takođe je saopšteno da će cijeli proces biti u potpunosti transparentan.

Tekst javnog poziva za sve potencijalne ponuđače da učestvuju u pretkvalifikacionom postupku za dodjelu koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat objavljen je 11. oktobra.

“S obzirom na čvrstu opredijeljenost Vlade Crne Gore da se postupak za dodjelu  koncesije, uključujući i fazu pretkvalifikacije, odvija na potpuno transparentan način, Tenderska komisija će o svakoj sjednici, pa i o konstitutivnoj, pravovremeno obavještavati javnost, kako bi ne samo potencijalni ponuđači, nego prvenstveno građani Crne Gore, bili u potpunosti upoznati sa tokom ovog za sve nas izuzetno značajnog procesa”, navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, pripremljen je Poslovnik o radu Tenderske komisije, kojim se bliže uređuju organizacija, način rada i odlučivanja Tenderske komisije.

“Takođe, sagledan je dosadašnji tok pretkvalifikacione faze postupka, kao i pitanja koja su od značaja za dalji tok postupka za dodjelu koncesije. U tom kontekstu, ocijenjeno je svrsishodnim da 31. oktobra u Podgorici bude održana Predtenderska konferencija namijenjena potencijalnim ponuđačima”, navodi se u saopštenju.

 Konferencija će imati za cilj da obezbijedi da svi potencijalni ponuđači, vodeći upravo računa i o pravilima koja se odnose na zaštitu konkurencije, rapolažu tokom procesa istim i sveobuhvatnim informacijama, na osnovu kojih će moći da pripremaju ponude.

“Renomirani Savjetnik Vlade i Tenderske komisije u ovom procesu IFC će tom prilikom prezentovati potencijalnim ponuđačima predmet i cilj koncesije, tehničke specifikacije aerodroma, parametre i strukturu koncesije, kapitalna ulaganja, kao i naredne korake u samoj tenderskoj proceduri.”

Kako je već istaknuto, Tenderska komisija za postupak koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat će se takođe obratiti javnosti nakon Predtenderske konferencije i na taj način osigurati kontinuiranu transparentnost postupka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније