Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

23. 10. 2019. 11:24   >>  22:37 8

POLOŽIO TEMELJAC

Marković: "Durmitorom" će se svi ponositi

Premijer Duško Marković svečano je na Žabljaku položio kamen temeljac za hotel "Durmitor", i poručio da će se, nakon izgradnje objekta, ponositi i Žabljak, ali i cijena Crna Gora.

 


Danas, kako je rekao premijer Marković, počinjemo da stvaramo vrijednost sa kojom se neće samo ponositi Durmitorci, i investitor, već da su u pitanju kompleks i hotel koji će biti globalne vrijednosti i sadržaja.

"Zato sam ponosan i srećan. Obećao sam da ćemo cijelu Crnu Goru razvijati, da nas globalno kao turističku destinaciju neće predstavljati samo potencijali na jugu i centralnom dijelu zemlje, već evo i na sjeveru", rekao je Marković.

On se zahvalio Statisu što je razumio vladine planove da se Sjever razvija na kvalitetan način.

Premijer je rekao da su se na Žabljaku, u ne tako dalekoj prošlost, teško razumijevale nove inicjative.

"Raduje me da sada takvih rezervi nema, i raduje me da će Žabljak, ne samo biti mjesto na ponos Crnoj Gori, već da će nas predstavljati planetarno kao jednu od najboljih turističkih destinacija", rekao je premijer.

Hotel će, kako je istakao, stvoriti nove mogućnost "ne samo za one koji se bave privredom, nego i za pojedince koji će moći na bazi ovih resursa da pronalaze prilike za sebe".

"Ovdje će biti kvalitetnije obrazovanje, usluga, infrastruktura, biće sve drugačije kad hotel bude otvoren. Čestitam, ovo je veliki dan za razvoj Crne Gore, za turizam i turističku ponudu i velika prilika za ŽabljaK", poručio je premijer Marković.

Podsjećamo, investitor je kompanija Durmitor Hotel and Villas čiji je osnivač i vlasnik Petros Statis.

Kompanija je osnovana prošle godine, a njen primarni cilj je izgradnja i upravljanje novim hotelom Durmitor.

Statisova kompanija, Adriatic properties, dobila je prošle godine od Ministarstva turizma i održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove za gradnju luksuznog turističkog naselja na mjestu nekadašnjeg žabljačkog hotela Durmitor.

Nekadašnji kultni hotel Durmitor, simbol centra zimskog turizma, obuhvatao je i 13 drvenih bungalova. Rušenje hotela podijelilo je javnost jer se smatralo da je hotel trebalo da ostane sačuvan kao kulturno dobro od lokalnog značaja.

Statis je kupio hotel 2016. godine za 650 hiljada eura, što je za oko deset puta manje od početne cijene prilikom prvog oglašavanja njegove prodaje.

Novi hotel će, prema ranijim najavama, imati pet zvjezdica, kapaciteta 70 soba sa 150 ležaja, a objedinavaće dva restorana, klub za djecu, unutrašnji i spoljašnji bazen i kongresnu salu i spa centar.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније