Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 10. 2019. 17:29 >> 17:30

NURKOVIĆ U HN I BD

Izgradnja infrastrukture preduslov za bolji standard

Bez obzira na političke stavove i opredjeljenja zajednički zadatak Vlade i lokalnih uprava je da stvaraju bolje uslove za kvalitetniji životni standard građana Crne Gore, naglasio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković koji je danas razgovarao sa čelnicima Herceg Novog i Budve.

Fokus razgovora sa predsjednikom i menadžmentom Opštine Herceg Novi su osim putne infrastrukture, bile i teme iz oblasti pomorske privrede, status Luke Zelenike i gradske luke Škver.

"Zakoni  i strateška dokumenta na kojima radi resor saobraćaja i pomorstva treba da donese sistemska rješenja i uredi oblast u kojoj trenutno ima dosta neusaglašenosti i preklapanja nadležnosti sa drugim resorima", istakao je Nurković.

"Bez obzira na političke stavove i opredjeljenja naš zajednički zadatak je da stvaramo bolje uslove za kvalitetniji životni standard građana Crne Gore", naglasio je ministar saobraćaja i pomorstva.

Predsjednik Opštine Stevan Katić nabrojao je najznačajhnije projekte za unapređenje saobraćajne infrastrukture u Herceg Novom.

“To su izgradnja zaobilaznice oko grada, putne mreže na poluostrvu Luštica, definisanje pitanja koncesije gradske luke Škver, rješavanje problema gužvi na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te naplate putarine na dionici Meljine-Petijevići koju bi država mogla da preuzme kao magistralni pravac“, kazao je Katić.

On je istakao da se radi o ulaganjima od interesa za građane Herceg Novog i cijele države, za čiju realizaciju je neophodna saradnja Ministarstva i lokalne uprave.

Govoreći o radovima na rekonstrukciji Jadranske magistrale, Katić i saradnici su poručili da je potrebna bolja komunikacija, kako u drugoj fazi ovog projekta ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa i propusta u izvođenju radova.

Kao teme od posebnog značaja za grad istakli su i uvođenje trajektne linije od Zelenike do Rosa, te mogućnost razvoja Zelenike kao kruzing luke koja bi predstavljala alternativu Kotoru.

Radna posjeta nastavljena je susretom sa menadžmentom Opštine Budva. Ministar Nurković je istakao da su iskoristili priliku da razgovaraju o detaljima vezanim za dva važna projekta koja će se realizovati na teritoriji opštine Budva. Riječ je o bulevaru od Jaza do Tivta i zaobilaznici oko Budve.

"Imajući u vidu dinamičan razvoj opštine Budva, izgradnja savremene infrastrukture je neophodan preduslov za sve privredne aktivnosti", naglasio je Nurković.

Kako je istakao predsjednik Opštine Marko Carević Budva je strateški važna opština za cijelu državu.

"Važno je da sarađujemo i radimo za dobrobit svih građana, dobrobit građana uvijek treba da bude na prvom mjestu, svaka opština je važna, kako na sjeveru tako i na jugu. Rješavajući probleme na lokalnom nivou, realizujući kvalitetne projekte benefiti se moraju osjetiti i na nacionalnom nivou", istakao je Carević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније