Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 09. 2013. 12:56   >>  12:56

PODNIJELA ZAHTJEV

RAE pokreće postupak protiv EPCG i CGES

Regulatorna agencija za energetiku podnijela je zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv Elektroprivrede i Crnogorskog elektroprenosnog sistema i njihovih izvršnih direktora, zbog nezaključivanja odgovarajućih ugovora i poslovanja suprotno zakonu.

 

RAE je, prema dokumentaciji u koju je agencija Mina-business imala uvid, podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv EPCG zato što nije sa CGES-om zaključila ugovor o pružanju pomoćnih i sistemskih usluga, odnosno ugovore o korišćenju prenosnog sistema i nabavci električne energije za pokrivanje gubitaka u prenosu.

RAE je, u skladu sa zakonima o prekršajima i o energetici, 11. septembra Područnom organu za prekršaje Nikšić podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i protiv izvršnog direktora EPCG, Enrika Malerbe, kao odgovorne osobe, zato što je propuštanjem dužnog nadzora dozvolio poslovanje suprotno Zakonu o energetici i Tržišnim pravilima.

RAE je Područnom organu za prekršaje Podgorica podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv CGES-a zato što nije sa EPCG zaključio ugovor o pružanju pomoćnih i sistemskih usluga, odnosno ugovore o korišćenju prenosnog sistema i nabavci električne energije za pokrivanje gubitaka u prenosu.

Regulator je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka podnio i protiv izvršnog direktora CGES-a, Ljuba Kneževića, zato što je propuštanjem dužnog nadzora dozvolio poslovanje suprotno Zakonu o energetici i Tržišnim pravilima.

 

(Mina Business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније