Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis, objavila B.B. ]

30. 10. 2019. 09:39 >> 09:38

BOLNICA MELJINE

Potraživanja prijavilo 77 povjerilaca

Na adresu stečajne uprave Bolnice Meljine stiglo je 77 prijava potraživanja kojima se traži 39,7 miliona eura, kazao je stečajni upravnik Žarko Ostojić.

"Kako do utorka nije podnijeta izjava o namjeri za reorganizaciju, to za posljedicu ima donošenje rješenja o bankrotstvu", konstatovao je Ostojić na sastanku povjerilaca održanom u utorak, piše Pobjeda.

On je naveo da zbog obima i složenosti poslova procjena vrijednosti imovine još nije završena, ali da je izvjesno da uslova za sprovođenje plana reorganizacije nema.

Odbor povjerilaca formirale su Poreska uprava sa 2,8 miliona eura potraživanja, Montefarm sa 685,3 hiljade i Elektroprivreda (EPCG) sa 274,1 hiljadu.

Oni bi trebalo da odluče ko će biti predsjednik odbora povjerilaca i o tome obavijeste sud i stečajnog upravnika.

Preostala dva od pet povjerilaca sa najvećim neobezbijeđenim potraživanjima su Zavod za transfuziju krvi sa 118,2 hiljade eura, kao i grupa zaposlenih sa 127,4 hiljade eura.

Prijave radnika pristigle su pojedinačno i u grupama, a njihova potraživanja su preko 200 hiljada, dok je obaveza bolnice po pravosnažnim presudama zaposlenih, zbog nepravilno obračunatih zarada 170 hiljada eura.

Sudija Miodrag Anđelić otvorio je stečaj u bolnici prije mjesec i po, na zahtjev EPCG, zbog duga od 242,3 hiljade eura, ali je Ostojić naveo da nastavljaju sa radom kao da stečaja nema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније