Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 10. 2019. 13:23 >> 13:22
3

MONSTAT SAOPŠTIO

Prosječna zarada u septembru 516 eura

Prosječna (bruto) zarada u septembru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 775 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 516 eura, saopštio je Monstat.

Kako navode iz Zavoda za statistiku prosječna neto zarada u septembru u odnosu na avgust zabilježila je pad od 0,2 odsto, dok je prosječna neto zarada u septembru 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,8 odsto.

"Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u septembru u odnosu na avgust zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,3 odsto", kazali su iz Monstata.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u septembru su u odnosu na avgust porasle u sektorima ostale uslužne djelatnosti 9,9 odsto, usluge smještaja i ishrane 6,1 odsto, poslovanje sa nekretninama 4,2 odsto, vađenje ruda i kamena 3,4 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,9 odsto, saobraćaj i skladištenje 1,3 odsto, snabdijevanje vodom i upravljanje otpadom 0,8 odsto, trgovina na veliko i trgovina na malo 0,3 odsto i umjetnost zabava i rekreacija 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima informisanje i komunikacije 5,2 odsto, snabdijevanje električnom energijom 2,7 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo dva odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,7 odsto, građevinarstvo 1,5 odsto, državna uprava i odbrana 1,2 odsto, obrazovanje 0,6 odsto, prerađivačka industrija 0,5 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 0,4 odsto i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 0,3 odsto.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније