Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

31. 10. 2019. 15:08 >> 15:08

ZA GODINU

DRI obavila 41 reviziju

Državna revizorska institucija (DRI) obavila je 41 reviziju od oktobra prošle do istog mjeseca ove godine.

Od tog broja, 16 je bilo pojedinačnih finansijskih i revizija pravilnosti, tri revizije uspjeha, jedna informacionog sistema, tri kontrolne, deset revizija političkih subjekata za prošlu godinu i osam revizija političkih partija za 2017, koje nijesu ušle u prethodni Godišnji izvještaj DRI.

DRI je Skupštini dostavila Godišnji izvještaj o izvršenim revizijama i aktivnostima za period od godinu, koji predstavlja objedinjenu i sažetu cjelinu svih realizovanih aktivnosti, prvenstveno onih koje se odnose na realizaciji plana revizije.

"U pojedinačnim finansijskim i revizijama pravilnosti, DRI je dala ukupno 185 preporuka i 37 mišljenja, kao i tri mišljenja i 75 preporuka u obavljenim revizijama uspjeha", saopšteno je iz DRI.

Kod tri kontrolne revizije konstatovano je da je od ukupno 58 datih preporuka, realizovano njih 46, pet djelimično, šest nije realizovano, dok je započeta realizacija jedne.

"DRI je dala ukupno 67 preporuka i 20 mišljenja u izvještajima o reviziji konsolidovanih godišnjih finansijskih izvještaja deset političkih subjekata za prošlu godinu, kao i 47 preporuka i 16 mišljenja kada je u pitanju revizija izvještaja osam političkih partija za 2017", dodali su iz DRI.

Godišnji izvještaj, pored izvoda iz 41 konačnog izvještaja o pojedinačnim revizijama, sadrži i izvještaj o reviziji Predloga zakona o završnom računu budžeta za prošlu godinu, izvještaj DRI o realizaciji zaključaka Skupštine povodom usvajanja Zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2017, kao i izvještaj o ocjeni primjene kriterijuma fiskalne odgovornosti u prošloj godini.

Revizijom Predloga zakona o završnom računu budžeta za prošlu godinu obuhvaćena je provjera računske tačnosti, primitaka i izdataka, kapitalnog budžeta i transakcija finansiranja.

Dato je ukupno 16 preporuka koje imaju za cilj unaprjeđenje poslovanja budžetskih korisnika i učvršćivanje fiskalne discipline.

DRI će, do kraja ove godine, obaviti pojedinačne finansijske i revizije pravilnosti i to Agrobudžeta Crne Gore, Instituta za javno zdravlje, Opštine Plav, kao i revizije godišnjih konsolidovanih finansijskih izvještaja 15 političkih subjekata za prošlu godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније