Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2019. 18:56   >>  18:54

POTPISALI SPORAZUM

PKCG i Monstat zajedno do boljeg poslovnog ambijenta

Privredna komora Crne Gore (PKCG) i Uprava za statistiku potpisali su Sporazum o saradnji dvije institucije. Svrha Sporazuma je razvijanje saradnje u cilju jačanja privrednog sistema, predlaganja mjera razvojne i tekuće ekonomske politike i rješavanja drugih pitanja od značaja za potpisnice.

"Predmet saradnje odnosi se na unapređenje poslovnog ambijenta, međusobnu razmjenu informacija i podataka, sprovođenje zajedničkih istraživanja, organizovanje i učešće na seminarima, edukativnim kursevima, okruglim stolovima i drugim stručnim skupovima i druge oblike saradnje od zajedničkog interesa", saopšten je iz PKCG.

Predsjednik Komore Vlastimir Golubović istakao je otvorenost najstarije poslovne asocijacije za saradnju sa svim državnim institucijama.

"Računajte da je Komora uvijek spremna da maksimalno pomogne Upravi za statistiku, što je u međusobnom, a prevashodno u interesu privrede", kazao je Golubović.

Direktorica Uprave za statistiku Gordana Radojević istakla je veoma kvalitetnu saradnju sa Privrednom komorom, između ostalog u Savjetu statističkog sistema i Radnoj grupi za pregovoračko poglavlje 18 - Statistika.

"Memorandum koji danas potpisujemo dodatno će osnažiti saradnju naše dvije institucije, a sve u cilju daljeg razvoja zvanične statistike i unapređenja poslovnog ambijenta. Privredna komora je jedan od najprofesionalnijih korisnika podataka Uprave za statistiku", rekla je Radojević.

U cilju promocije aktivnosti Uprave za statistiku i važnosti njenih usluga za privredni ambijent, dogovoreno je da predstavnici ove institucije o tome govore na predstojećim sjednicama odbora udruženja Komore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније