Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business; Objavila: M.M ]

02. 11. 2019. 12:44 >> 12:39

NIKŠIĆ

Za kvalitetnije snabdijevanje strujom više od 8 miliona

U kvalitetnije snabdijevanje građana električnom energijom, na području Opštine Nikšić, uloženo je više od osam miliona eura, a znatno je poboljšana i infrastruktura, prije svega putevi.

Potpredsjednik Opštine Nikšić, Dragan Perović i predstavnici Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) u petak su obišli radove na trasi dalekovoda Lastva - Čevo - Pljevlja u Mjesnoj zajednici Trubjela gdje se nasipaju lokalni putevi.

Perović je podsjetio na odličnu saradnju sa CGES-om, jer je značajno poboljšano snabdijevanje električnom energijom građana Nikšića o čemu svjedoči i podatak da je uloženo više od osam miliona EUR, prenosi Radio Televizija Nikšić.

“Građani su dobili bolje, sigurnije i urednije snabdijevanje električnom energijom, a omogućilo se povezivanje i sa drugim potrošačima u Crnoj Gori. Taj projekat je koštao CGES i Crnu Goru oko osam miliona EUR. Još jedan projekat je važan, a to je rekonstrukcija dalekovoda Nikšić – Bileća, odnosno njegovo izmiještanje iz naseljenog područja Dragove luke”, kazao je Perović.

Rekonstrukcijom dalekovoda građanima je, kako je dodao, omogućeno da mogu normalno živjeti u svojim objektima.

Kako trasa dalekovoda koji povezuje podmorski kabl od Italije preko Lastve i Čeva ide i dijelom nikšićke Opštine, predstavnici CGES-a su sa Perovićem razgovarali o projektima koji se realizuju u Nikšiću.

Izvršni direktor CGES-a, Dragan Kujović, saopštio je da je izgradnja podmorskog kabla i poboljašnje infrastrukture Crnu Goru postavilo na znatno bolje mjesto na elektro-energetskoj mapi Evrope.

On je naveo da u CGES-u vode računa da uporedo sa radovima na postavljanju dalekovoda čuvaju i unapređuju puteve na seoskom području kuda prolazi trasa.

“Zahtijevamo od naših izvođača da se svi pristupni putevi koji su se devastirali prilikom izgradnje ovakvih dalekovoda moraju dovesti najmanje u stanje kakvo je bilo prije samih radova, a trudimo se da to bude i poboljšano. Putevi koji su se koristili za pristup stubnim mjestima, koji ranije nijesu postojali, biće na upotrebu lokalnom stanovništu za njihove lokalne potrebe”, poručio je Kujović.

On je pozvao mještane da se, ukoliko primijete neke nepravilnosti ili nedostatke, obrate zaposlenima u CGES-u.

Radovi na dalekovodu uglavnom su završeni kao i tehnička ispitivanja podmorskog kabla, pa Kujović očekuje da za oko mjesec počne i komercijalna upotreba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније