Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 11. 2019. 17:36   >>  17:33

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Održan sastanak Radne grupe za Poglavlje 20

Sastanak Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU) za pregovaračko poglavlje 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, održan je danas u Ministarstvu ekonomije.

Sastankom je, kako je saopšteno iz Ministarstva, predsjedavala šefica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 20, načelnica u Direktoratu za industriju i transformaciju, Maja Jokanović.

"Predstavnici nadležnih ministarstava, državnih institucija, privrednih udruženja, civilnog sektora i sindikata, informisani su o usvajanju Industrijske politike Crne Gore za period od ove do 2023. godine i Akcionog plana za sprovođenje industrijske politike od ove do 2023, za period od ove i naredne godine, uz detaljnu prezentaciju strukture i sadržaja dokumenata, u čijoj su izradi učestvovali u svojstvu članova Radne grupe za pregovaračko poglavlje 20" navodi se u saopštenju.

Radnoj grupi je predočena i komunikacija sa Evropskom komisijom (EK) u procesu usklađivanja i donošenja novog dokumenta Industrijske politike i potreba za daljim usaglašavanjem u skladu sa strateškim dokumentima u oblasti razvoja industrije koje EU planira da usvoji u narednom periodu.

"Na sastanku je diskutovano i o sprovođenju aktivnosti na planu ispunjenja preporuka iz Izvještaja EK o Crnoj Gori za ovu godinu, u oblasti industrijske i preduzetničke politike, realizaciji aktivnosti u okviru Programa pristupanja Crne Gore EU ove do naredne godine, kao i o narednim koracima na planu usklađivanja sa EU i vođenju pregovora o pristupanju u okviru Poglavlja 20" zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније