Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

21. 11. 2019. 16:17 >> 16:26

NVO KOD

Male HE najveće resurse pretvaraju u problem

I da sav novac koji se zaradi prodajom električne energije iz malih hidroelektrana završi u džepu građana, njihovoj gradnji treba reći - “ne”, poruka je sa okruglog stola NVO KOD.

"Male hidroelektrane - rješenje ili problem za Crnu Goru?", pitanje je koje je postavljeno na okruglom stolu koji je organizovala NVO KOD.

Učesnici su poručili da gradnjom malih hidroelektrana prepoznatljivi resursi se uništavaju i da odgovor društva treba da bude snažniji, kako bi se njihova gradnja zaustavila.

Učesnici okruglog stola su poručili da gradnjom malih hidroelektrana prepoznatljivi resursi se uništavaju i da odgovor društva treba da bude snažniji kako bi se njihova gradnja zaustavila.

“Mi imamo prepoznatljive resurse i mi svoje najveće resurse pretvaramo u najveći problem”, poručio je Vuk Iković iz organizacije “KOD”.

Rašid Marković iz NVO Sačuvajmo rijeku Komaraču kaže da je za njega zločin, bilo ko da ga gradi male hidroelektrane.

Iković poručuje da otplaćivanje tih malih hidroelektrana vrše građani od njihovog novca.

Odgovor nadležnih je izostao, jer se iako pozvani nijesu pojavili na okruglom stolu.

Tatjana Debeljević, TVCG

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније