Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

25. 11. 2019. 20:42   >>  22:45 5

ZA AERODROME

Prijavile se četiri kompanije i tri konzorcijuma

Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore stiglo je sedam ponuda, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministarstvo je 11. oktobra objavilo Javni oglas za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesije, a rok za podnošenje prijava je istakao danas.

Iz tog Vladinog resora su, nakon otvaranja ponuda, saopštili da su stigle prijave od četiri kompanije i tri konzorcijuma, iz sedam država.

Ponude su dostavili tursko-danski konzorcijum Cengiz & Copenhagen Airports, kompanije Incheon International Airport Corporation iz Južne Koreje, GMR iz Indije, i francusko-turski Groupe ADP Consorcium-TAV.

Na tender su se prijavile i kompanije Corporacion America Airports iz Luksemburga i Limak Holding iz Turske, kao i konzorcijum DAA International-Bouygues Batiment International-Marguerite-TII koji čine kompanije iz Irske, Francuske i Luksemburga.

“U skladu sa Javnim pozivom i pretkvalifikacionom dokumentacijom, sve prijave za pretkvalifikaciju su blagovremeno dostavljene”, rekli su iz Ministarstva.

Otvaranju prijava za pretkvalifikaciju prisustvovali su članovi Tenderske komisije, kojom je predsjedavao ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Otvaranju prijava prisustvovali su i ovlašćeni predstavnici svih ponuđača, kao i predstavnici IFC-a.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније