Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: M.L.B.

26. 11. 2019. 12:10 >> 12:13

RADUNOVIĆ POJASNIO

U 2020. se zadužujemo do 100 miliona eura

Ministar finansija Darko Radunović za TVCG kaže da nijesu tačne informacije, koje su se pojavile u pojedinim medijima, da će se Crna Gora naredne godine zadužiti 590 miliona eura.

Nedostajuća sredstva su oko 90 miliona eura, a ukoliko eventualno izađemo na finansijsko tržište tokom 2020, to će biti za servisiranje obaveza u 2021. pojašnjava Radunović.

“Mi smo se u ovoj godini za sljedeću zadužili 500 miliona, tako da nama nedostajuća sredstva za sljedeću godinu mogu da budu oko 90 do 100 miliona eura. Ako eventualno izađemo na tržište u sljedećoj godini to će biti kada dobijemo garancije SB za podršku budžetske održivosti, mi bi tada, kao što smo ranije izašli na tržište, pokušali da obezbijedimo sredstva za 2021.”, poručio je Radunović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније